Leiritoiminta

Leirit 2024

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen kesäviikko Turkan Ratsurinteen leireille! Suositut leirimme ovat nyt varattavissa Ratsukko -sovelluksen kautta. 
Leiriläisten käytössä on hyvät ja mukavat puitteet: hyvin varustettu leirikämppä, pihasauna ja yöpymistilat “Kömmänässä” sekä palju, josta voi ihailla upeita maisemia. Majoitus löytyy 14 leiriläiselle ja tiukan paikan tullen asuntovaunu tai telttapaikka järjestyy.
Leirit ovat täyshoitoleirejä, eli sisältävät lämpimät ateriat sekä aamu- ja iltapalat. Jokaisella leirillä leiriläisten apuna toimivat “isoset”, joilta saa apua läpi koko leirin kaikissa hevosiin, talliin ja leiriin liittyvissä asioissa. Tarkempia tietoja leirin aikataulusta, sisällöstä sekä tarvittavista varusteista ilmenee ennen leiriä lähetettävästä leirikirjeestä.

Ilmoittaudu kesän 2024 leireille Ratsukossa!

Huomioithan, että leirin , jonka maksettuasi ilmoittautuminen on sitova. Loppulasku leiristä lähetetään erikseen ja se tulee olla maksettuna viimeistään 1 kk ennen leirin alkua. Maksamattomat leirivaraukset vapautetaan takaisin myyntiin. Varausmaksua ei palauteta. Leirimaksut palautetaan ainoastaan lääkärin todistuksella.

Otamme huomioon erikoisruokavaliot vain lääkärin todistuksella. Oman toiveen ruokailuista (esim vege, lihaton) veloitamme 10€/pv lisämaksua. Meillä kaikki ateriat ovat itsevalmistettua kotiruokaa ja laktoosittomia. 

Lastenleiri

Tarkoitettu ratsastusharrastusta aloitteleville lapsille. Lasten leireillä harjoitellaan hevosten käsittelyä, hoitamista/varustamista. Kaksi tuntia päivässä ratsastusta, ajoa tai maastoilua yms. Sekä paljon muuta yhteistä ohjelmaa. Teoriatunnit päivittäin.
Oma hoitohevonen koko leirin ajan, Täysihoito sisältää majoituksen ja ruoan kaksi kertaa päivässä sekä aamu- ja iltapalan.
Iltaisin yhteistä ohjelmaa, jokaisella leireillä on 2-3 isosta jotka huolehtivat leiriläisten viihtyvyydestä.
Majoitus uudessa kaikilla mukavuuksilla varustetussa leiritilassa, leiriläisten käytössä myös ulkosauna ja palju.
Jokaisella leiriläisellä on mahdollisuus osallistua aamu- ja iltatalliin, sekä kaikkien Turkan hevosten päivittäiseen hoitoon. Lopuksi leirikisat tai hevosten kauneuskilpailut.

Junnujen esteleiri TÄYNNÄ

Leiri on tarkoitettu esteratsastuksesta kiinnostuneille vähän jo kokeneemmille ratsastajille. Leirillä harjoitellaan esteratsastusta, kouluratsastusta, ajoa sekä kaikkea muuta kivaa kaksi tuntia päivässä kahdessa eri ryhmässä. Leirin tavoitteena on kehittää esteratsastustaitoja.
Oma hoitohevonen koko leirin ajan, jokaisella leiriläisellä on mahdollisuus osallistua aamu- ja iltatalliin, sekä kaikkien Turkan hevosten päivittäiseen hoitoon. Lopuksi leirikisat.
Täysihoito sisältää majoituksen ja ruoan kaksi kertaa päivässä sekä aamu- ja iltapalan.
Iltaisin yhteistä ohjelmaa, jokaisella leireillä on 2-3 isosta jotka huolehtivat leiriläisten viihtyvyydestä.

Lasten päiväleiri

Tarkoitettu harrastusta aloitteleville lapsille, sisällöltään pitkälti lasten yöleiriä vastaava, mutta leiri kestää klo 9/10-15/16 joka päivä. Lapsille tarjoillaan yksi lämmin ruoka päivässä ja välipalaa on aina saatavilla.

Lasten estealkeet, päiväleiri

Leiri on tarkoitettu alkeisjatko-heC tason lapsille. Osattava hallita hevonen kaikissa askellajeissa, ei tarvitse olla kokemusta esteiden hyppäämisestä. Tällä leirillä harjoitellaan esteratsastuksen alkeita ihan alusta asti. Leiri toteutetaan klo  9/10-15/16, lapsille tarjoillaan päivittäin lämmin ruoka ja välipalaa.

Sennujen koulu-/istuntaleiri

Tässäpä olisi kouluratsastuksesta ja istunnasta kiinnostuneille sennuille hyvä mahdollisuus päästä tehokkaaseen treeniin. Tälle leirille tasovaatimuksena on hallita hevonen kaikissa askellajeissa. Teoriaosuudet ovat ohjelmassa päivittäin.

Yleisleiri TÄYNNÄ

Tämä leiri soveltuu perusratsastuksesta kiinnostuneille ratsastajille, tasovaatimuksena on perusratsastustaito kaikissa askellajeissa ja puomien ratsastus. Leirillä hypätään tasoryhmissä. Tällä leirillä harjoitellaan esteratsastuksen alkeita, teoriaa ja tietysti myös muita ratsastuksen lajeja. Maastot ja kouluratsastus ovat myös jokaisella leirillämme ohjelmassa.

Sennujen hyvinvointileiri

Tämä kestosuosikki on jokaisen aikuisen kesän rentoutumisviikko. Leirillä päästään ratsastuksen ja muun hevostoiminnan lisäksi nautiskelemaan paljusta, ulkosaunasta ja erilaisista hoidoista (kasvohoitoa, jalkahoitoa ja hierontaa lisämaksusta ammattilaisen tekemänä) sekä liikunnallisia palveluja, kuten kehonhuoltoa ja joogaa. Mikäli kaipaat pienen rentoutumishetken kesälomaasi, valitse tämä leiri ja tule nauttimaan hyvästä seurasta ja ilmapiiristä.

Sennujen tehovalmennusleiri

Tämän leirin tasovaatimus on HeC -> ja 70cm->. Leiri on valmennusviikonlopun omainen tehokas paketti valmentautumista. Leirille voidaan valita tietty hevonen jolla ratsastetaan kaikki tunnit. Viimeisenä päivänä oikeiden kisojen omaiset leirikilpailut. Mikäli haluat valmentautua tehokkaasti ja kehittää itseäsi kaikissa ratsastuksen lajeissa, tämä leiri on sinulle!

Estevuokrausleiri TÄYNNÄ

Estepainotteinen leiri, jolla perehdytään esteratsastuksen teknisiin vaatimuksiin ja erilaisiin tehtäviin. Leirillä jokaiselle pyritään valitsemaan sama hevonen koko leirin ajaksi. 

Valkeisjärven maasto

Maaston kesto on 6-7h. Ratsastajalta vaaditaan hevosen hallinta kaikissa askellajeissa ja kykyä ratsastaa 5-6h maastossa. Valkeisjärvellä tarjoillaan retkieväät ja mukana ratsastajilla satulalaukuissa juomista.

Kehitysvammaisten juhannusleiri

Leiri on tarkoitettu hevostoiminnasta kiinnostuneille kehitysvammaisille, aiempaa hevoskokemusta ei tarvita. Hevostoiminta räätälöidään leiriläisten tarpeiden mukaan. Arkiaskareista tulee selvitä ohjattuna, tai oman mukana tulevan avustajan kanssa.

Tehoesteleiri

Leirillä pureudutaan esteratsastukseen valmennnustyyppisesti ja on tarkoitettu niille, jotka kilpailleet 80cm tai heB. 

Tehokoululeiri

Leirillä pureudutaan kouluratsastukseen valmennustyyppisesti. Ratsastustasovaatimus on heB.

Maastoesteleiri

Leirillä pääsee syventymään maastoesteiden pariin. Tasovaatimuksena on heCB ja 70cm.

Tutustu myös näihin

Leirin varaaminen Ratsukkosovelluksessa

Ratsukko- sovelluksessa leirit löytyvät valitsemalla aiheeksi “Leiri” ja asettamalla aijaksi 365 pv

Varaa paikkasi pian, sillä vapaita paikkoja on enää rajoitetusti


Varauskalenteriin