Leiritoiminta

Leirit 2023

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen kesäviikko Turkan Ratsurinteen leireille! Suositut leirimme ovat nyt varattavissa myös uudistuneiden verkkosivujemme kautta.
Leiriläisten käytössä on hyvät ja mukavat puitteet: hyvin varustettu leirikämppä, pihasauna ja yöpymistilat “Kömmänässä” sekä palju, josta voi ihailla upeita maisemia. Majoitus löytyy 14 leiriläiselle ja tiukan paikan tullen asuntovaunu tai telttapaikka järjestyy.
Leirit ovat täyshoitoleirejä, eli sisältävät lämpimät ateriat sekä aamu- ja iltapalat. Jokaisella leirillä leiriläisten apuna toimivat “isoset”, joilta saa apua läpi koko leirin kaikissa hevosiin, talliin ja leiriin liittyvissä asioissa. Tarkempia tietoja leirin aikataulusta, sisällöstä sekä tarvittavista varusteista ilmenee ennen leiriä lähetettävästä leirikirjeestä.

 

Otamme huomioon erikoisruokavaliot vain lääkärin todistuksella. Oman toiveen ruokailuista (esim vege, lihaton) veloitamme 10€/pv lisämaksua. Meillä kaikki ateriat ovat itsevalmistettua kotiruokaa ja laktoosittomia. 

 

Ilmoittaudu kesän 2023 leireille verkkokaupassamme! 

Huomioithan, että leirin , jonka maksettuasi ilmoittautuminen on sitova. Loppulasku leiristä lähetetään erikseen ja se tulee olla maksettuna viimeistään 1 kk ennen leirin alkua. Maksamattomat leirivaraukset vapautetaan takaisin myyntiin. Varausmaksua ei palauteta. Leirimaksut palautetaan ainoastaan lääkärin todistuksella.

Lastenleiri

Tarkoitettu ratsastusharrastusta aloitteleville lapsille. Lasten leireillä harjoitellaan hevosten käsittelyä, hoitamista/varustamista. Kaksi tuntia päivässä ratsastusta, ajoa tai maastoilua yms. Sekä paljon muuta yhteistä ohjelmaa. Teoriatunnit päivittäin.
Oma hoitohevonen koko leirin ajan, Täysihoito sisältää majoituksen ja ruoan kaksi kertaa päivässä sekä aamu- ja iltapalan.
Iltaisin yhteistä ohjelmaa, jokaisella leireillä on 2-3 isosta jotka huolehtivat leiriläisten viihtyvyydestä.
Majoitus uudessa kaikilla mukavuuksilla varustetussa leiritilassa, leiriläisten käytössä myös ulkosauna ja palju.
Jokaisella leiriläisellä on mahdollisuus osallistua aamu- ja iltatalliin, sekä kaikkien Turkan hevosten päivittäiseen hoitoon. Lopuksi leirikisat tai hevosten kauneuskilpailut.

Junnujen esteleiri, TÄYNNÄ

Leiri on tarkoitettu esteratsastuksesta kiinnostuneille vähän jo kokeneemmille ratsastajille. Leirillä harjoitellaan esteratsastusta, kouluratsastusta, ajoa sekä kaikkea muuta kivaa kaksi tuntia päivässä kahdessa eri ryhmässä. Leirin tavoitteena on kehittää esteratsastustaitoja.
Oma hoitohevonen koko leirin ajan, jokaisella leiriläisellä on mahdollisuus osallistua aamu- ja iltatalliin, sekä kaikkien Turkan hevosten päivittäiseen hoitoon. Lopuksi leirikisat.
Täysihoito sisältää majoituksen ja ruoan kaksi kertaa päivässä sekä aamu- ja iltapalan.
Iltaisin yhteistä ohjelmaa, jokaisella leireillä on 2-3 isosta jotka huolehtivat leiriläisten viihtyvyydestä.

Lasten päiväleiri

Tarkoitettu harrastusta aloitteleville lapsille, sisällöltään pitkälti lasten yöleiriä vastaava, mutta leiri kestää klo 9/10-15/16 joka päivä. Lapsille tarjoillaan yksi lämmin ruoka päivässä ja välipalaa on aina saatavilla.

Lasten estealkeet, päiväleiri

Leiri on tarkoitettu lapsille, jotka harjoittelevat esteratsastuksen alkeita. Ei tarvita aiempaa kokemusta esteistä, aloitetaan puomityöskentelynä jokaisen oman tason mukaan.  Leiri toteutetaan klo  9/10-15/16, lapsille tarjoillaan päivittäin lämmin ruoka ja välipalaa.

Sennujen koulu-/istuntaleiri

Tässäpä olisi kouluratsastuksesta ja istunnasta kiinnostuneille sennuille hyvä mahdollisuus päästä tehokkaaseen treeniin. Tälle leirille tasovaatimuksena on hallita hevonen kaikissa askellajeissa. Teoriaosuudet ovat ohjelmassa päivittäin.

Yleisleiri

Tämä leiri soveltuu perusratsastuksesta kiinnostuneille ratsastajille, tasovaatimuksena on perusratsastustaito kaikissa askellajeissa ja puomien ratsastus. Leirillä hypätään tasoryhmissä. Tällä leirillä harjoitellaan esteratsastuksen alkeita, teoriaa ja tietysti myös muita ratsastuksen lajeja. Maastot ja kouluratsastus ovat myös jokaisella leirillämme ohjelmassa.

Sennujen hyvinvointileiri

Tämä kestosuosikki on jokaisen aikuisen kesän rentoutumisviikko. Leirillä päästään ratsastuksen ja muun hevostoiminnan lisäksi nautiskelemaan paljusta, ulkosaunasta ja erilaisista hoidoista (kasvohoitoa, jalkahoitoa ja hierontaa lisämaksusta ammattilaisen tekemänä). Mikäli kaipaat pienen rentoutumishetken kesälomaasi, valitse tämä leiri ja tule nauttimaan hyvästä seurasta ja ilmapiiristä.

Sennujen valmennusleiri

Tämän leirin tasovaatimus on HeC -> ja 70cm->. Leiri on valmennusviikonlopun omainen tehokas paketti valmentautumista. Leirille voidaan valita tietty hevonen jolla ratsastetaan kaikki tunnit. Viimeisenä päivänä oikeiden kisojen omaiset leirikilpailut. Mikäli haluat valmentautua tehokkaasti ja kehittää itseäsi kaikissa ratsastuksen lajeissa, tämä leiri on sinulle!

Vuokrausleiri

Leiri sisältää koulu-, este- ja maastoratsastusta pääasiassa samalla hevosella koko leirin ajan. Leirillä on mahdollista ratsastaa toinen päivittäinen ratsastustunti itsenäisesti valvottuna. 

Omaponileiri

Leirillä jokaiselle ratsastajalle nimetään “omaponi” jonka kanssa ratsastetaan ja touhuillaan leirin ajan.  Leiri toteutuu päivittäin 09/10-15/16, leirillä tarjoillaan päivittäin lämmin ateria ja välipalaa.

Valkeisjärven maasto

Maaston kesto on 6-7h. Ratsastajalta vaaditaan hevosen hallinta kaikissa askellajeissa ja kykyä ratsastaa 5-6h maastossa. Valkeisjärvellä tarjoillaan retkieväät ja mukana ratsastajilla satulalaukuissa juomista.

Kehitysvammaisten juhannusleiri

Leiri on tarkoitettu hevostoiminnasta kiinnostuneille kehitysvammaisille, aiempaa hevoskokemusta ei tarvita. Hevostoiminta räätälöidään leiriläisten tarpeiden mukaan. Arkiaskareista tulee selvitä ohjattuna, tai oman mukana tulevan avustajan kanssa.

Tehovalmennusleiri koulu/este

Leirillä pureudutaan koulu- ja esteratsastukseen valmennustyyppisesti. Ratsastustasovaatimus he B ja min 80cm ratana

Monte- ja ajoleiri

Päivän teholeiri monteen