Tuntihevoset

t. Turkan Ponnetar “Ponne”

suomenhevonen, s. 2012 säkäk. 157cm taso HeA, re 100cm Ponne on tallin luottohevonen tarvittiin sitten rekihevosta, hääkyytiä, vankkuriajelua tai muuta tilattua hevostoimintaa tallilla tai tallin ulkopuolella. Ponne on luonteeltaan 10+ ja se on monipuolinen “kaikki-käy”-tyyppi. Sillä voi ajaa, hiihtoratsastaa, mennä koulua, hypätä esteitä, maastoilla yksin tai porukassa, uittaa, se toimii terapiahevosena ja ihan kaikessa, mitä vaan voi hevosen kanssa keksiä. Ponne toimii aktiivisesti Liisan kisahevosena suomenhevosluokissa. Ponne on Turkan ensimmäinen oma kasvattivarsa – ja Sadun oma silmäterä! Ponne oli 6-vuotiaiden suomenhevosten kasvattajakisan hopealla vuonna 2018.


Ponne Ypäjällä 2018

r. Turkan Henrikki “Henkka”

e.Katin Purjetar, i.Silvolan Hemminki suomenhevonen, s.2015 HeB, re 95cm Henkka on rehellinen ja varma kärryttely- ja rekihevonen, tulevaisuuden juhla-ajojen näyttävä vetäjä. Henkka on osallistunut joka vuosi varsanäyttelyihin ja palkittu aina väh. II-palkinnolla. Käynyt myöskin 3-vuotiaiden laatuarvosteluissa Ypäjällä josta päässyt finaaliin. 

Henkka sijoittui suomenhevosten kasvattajakilpailussa estepuolella koko finaalin neljänneksi hypäten Ypäjän derbykentällä 90cm ja 95cm hienosti.

Henkka toimii tällä hetkellä kaikentasoisten tuntihevosena.

r. Äänenkantaja “Ändi”

suomenpienhevonen, s.2011 säkäk. n. 148cm taso He A, re 120cm Ändi on ihanaluonteinen nuori herrasmies. Hoidettaessa ja tarhassa herkkä ja kiltti mussukka. On ratsastettaessa herkkä, kevyt, miellyttämishaluinen,reipas ja vahvasti eteenpäin pyrkivä. Esteillä Ändillä on vahva, laadukas hyppy ja paljon kapasiteettia. Hän on varovainen jaloistaan ja ketteryys ja nopeus ovat vahvuuksia kisaradoilla.  Ändin kanssa Liisan tavoitteet ovat suokkien esteluokissa ja suomenhevosten estemestaruuksissa. Ändin kanssa tulee yleensä tunnilta hymyileviä ratsastajia!

Ändi osallistui Suomenhevosten estemestaruus kilpailuihin 2021 ja 2022 voitten molemmat viimeisen kierroksen 120cm tasolla!

t. Savon Vilima “Vilma”

suomenhevonen, s.2008 säkäk. n. 165cm taso He A, re 110cm Vilma on monipuolinen luottoratsu, joka toimii kaiken tasoisilla ratsastajilla. Erityisryhmien kanssa sekä maastossa hän on yksi suosituimmista ratsuista! Vilma on toiminut Liisan estekisahevosena hypäten 110 cm luokkiin asti. Vilima on tällä hetkellä asiakkaiden käytössä koulu- ja puomitunneilla.

Vilman ensimmäinen varsa on Turkan Touko (-17) ja toinen TurkanVihtori (-19).


Niisun Nestori

r.Piskon Tähti “Pisko”

suomenpienhevonen, s.2003 säkäk. n. 143cm taso He A, re 90cm Pisko on Turkan luottomies terapiaratsastuksessa! Luonteeltaan hän on nöyrä ja yhteistyöhaluinen. Pisko on monien suosikki maastossa reippauden ja luotettavuuden ansiosta. Pisko toimii tällä hetkellä terapia-, koulu-, puomi- ja maastotunneilla sekä ajossa. 

t. Ailan Pilkku “Aava”

suomenhevonen, s. 2009 säkäk. n. 153cm taso He C-B, re 60cm Aavan bravuurina on sosiaalipedagoginen hevostoiminta ja aloittelevien aikuisten opettaminen. Aava ei ole mikään esteratojen tähti, mutta luotettavana alkeisratsuna on löytänyt oman paikkansa tallissamme. Luonteeltaan Aava on mukava ja leppoinen.

r. Totemin Tähti “Topi”

suomenhevonen, s.2007 säkäk. n. 150cm taso HeB Topi on herkkä Suomi-poika, joka tarvitsee aikaa tutustuakseen uusiin ihmisiin. Kun luotto syntyy, hän menee vaikka puuhun. Luonteeltaan Topi on utelias, rehellinen, mutta varauksellinen eikä anna mitään ilmaiseksi. Topi tekee ainoastaan koulu- ja maastotunteja. Maastoratsastus on Topin vahvuusalue ja hän onkin hyvin tykätty maastoratsu.

r. Maijan Roco “Roco”

risteytyshevonen, s.2007 säkäk. n. 157cm taso HeA+, re 110cm Roco on yksi tallimme suosituimmista ratsuista monipuolisuuden ja ihanan luonteensa vuoksi. Roco toimii kaikilla, kaiken tasoisilla ja kaikkialla. Hän on miellyttävä ratsastaa, vetää kärryjä, toimii maastossa. 

t. Turkan Sirutar “Siru”

e.Silverin Tähti, i.Silvolan Hemminki HeB, re 80cm suomenhevonen, s.2016 Silverin ensimmäinen varsa. Siru on opetettu ajolle ja ratsukoulutus on he B tasolla.

Siru varsoi 2020 todella hienon ison oripojan Tosi-Romeosta, Turkan Siriuksen.

Siru käy tunneilla esittäen laadukasta liikettä, hyvää tasapainoa ja miellyttävää luonnetta.

o. Turkan Roihu “Roihu”

e. Liito-Mimmi, i.Tosi-Romeo suomenhevonen, s.2018 Lissun ensimmäinen varsa.

Roihu omaa laadukkaan liikkeen ja suorittaa nuoresta iästä huolimatta tehtävät nöyrästi ja tasaisesti. Roihu tekee osaavien ratsastajien tunteja.

o. Turkan Romeo “Romppu”

e.Vekjatus i.Tosi Romeo suomenhevonen, s.2018 Venlan ensimmäinen varsa.

Romppu on kuin on perinyt Vekjatukselta  kokonsa lisäksi myös luonteen. Tämä tapaus on pieni ja pippurinen, mutta varmasti loisto kaveri esteradoille. 

Romppu tekee osaavien ratsastajien tunteja.

 

r. Milord “Milo”

eestinratsuponi, s.2009 säkäk. n. 150cm taso He A, re 100cm Milo on herkkä ja reipas pikkuheppa. Hän on todella suosittu tunneilla, sillä hän toimii kaiken tasoisilla ratsastajilla. Milo suorittaa helposti koulutehtävät ja nauttii esteiden tuomasta vauhdin hurmasta. Maastossa Milo on liiankin innokas, eikä ole asiakkaiden käytössä maastossa.

r. TR Wild Berry “Luke”

e.Cloudberry Amnesia, i.Pin Rock’s Black Velvet suomalainen ratsuponi, s.2017 Annin ensimmäinen meillä syntynyt varsa. 

Luke omaa laadukkaan liikkeen ja suorittaa erittäin varmalla otteella sekä koulu-, että esteratsastuksessa.

Luke toimii kaikentasoisilla tuntiratsastajilla.

t. Jaffa II “Jaffa”

ruotsinpuoliverinen, s. 2000 säkäk. n. 175cm taso VaB, re 135cm Jaffa on oikea kultakimpale! Tämä iso ja herkkä tamma on osaavien ratsu ja menee niin vaikeat koulukiemurat kuin esteetkin. Jaffan selässä pääset nauttimaan ison hevosen puhtaista liikkeistä ja nöyrästä asenteesta. Hyppyhommissa tämä entinen isojen ratojen kilpuri opettaa tänä päivänä ratsastajia vahvalla osaamisellaan. Jaffa on hyvänmielen monitoimipolle, joka toimii hiihtoratsastuksessa, uittamisessa ja maastossa vetohevosena.

t. Germiona “Germis”

latvialainen puoliverinen, s.2008   taso He A, re 110cm Entinen suurten ratojen hyppääjä Germis on osaava koulu- sekä esteratsu. Germis tekee kaikentasoisia tunteja ja on tasainen ja kiltti kaikin puolin. Germis nähdään myös tulevana kautena tallin ulkopuolissa kisoissa esteiden parissa.

r. Apilan Flipperi “Flippe”

suomenhevonen, s.2005   taso He B, re 70cm. Flippe on reipas, mutta herkkä sporttinen suomenhevonen, joka tekee kaikenlaisia tunteja osaavilla ratsastajilla. Flippe omaa laadukkaan ja vahvan hypyn ja on ollut Liisan kilpakumppani isommissakin kisoissa.

Flippe osallistui Suomenhevosten estemestaruus kisoihin 2021 hypäten hienot radat 110cm tasolla.

R. Dazari  “Dino” 

S. 2013 englantilainen täysverinen ruuna. Säkäkorkeus 165cm. He B ja re 100cm.

Dino omaa miellyttävän luonteen ja on ansainnut paikkansa monen osaavan ratsastajan suosikkiratsuna.

Dino on herkkäsuinen, mutta kevyt ratsastaa ja hyppää rehellisesti hyvällä tekniikalla.

 

 

R. Cigorins “Zigo”

S. 2014 Latviassa. Säkäkorkeus 175cm. He B ja re 100cm.

Tämä iso herrasmiesruuna ei turhasta hätkähdä vaan suorittaa annetut tehtävät tasaisen varmasti ja luotettavasti.

r.  Vandals “Velmu”

Lämminverinen ratsuhevonen, s. 2000, säkä 169 cm. Taso. He A, re. 80cm
 
Velmu on iso, osaava ja erittäin kiltti vanha kisakonkari. 
Toimii kaikentasoisilla ratsastajilla, mutta hän tekee ikänsä vuoksi vain kevyitä tunteja.

r. Päivän Onni

He C

Onni on tallin yksi uusimmista tulokkaista, mutta on ehtinyt tehdä vaikutuksen moniin kiltin luonteensa ja tasaisen varman liikkumisen ansiosta. Onni on parhaimmillaan maastossa, mutta on näyttänyt myös osaamistaan koulutunneilla taitavilla ratsastajilla.

r. Hillbilly Willy ” Wili”

Amerikkalainen lämminverinen, s. 2008, säkä – cm. Taso. 
 
Wili on jättänyt raviuran taakseen ja nauttii eläkepäivistään Turkalla. Sen verran palaa kuitenkin raviradalle, että opettaa Liisalle montéa!
 
Wili on kiltti luonteeltaan. Elementissään hän on maastossa ja toimii siellä kaikentasoisilla ratsastajilla. Toki taitavampien kanssa vauhtiakin löytyy!