Tuntihevoset

t. Turkan Ponnetar “Ponne”

suomenhevonen, s. 2012 säkäk. 157cm taso HeA, re 100cm Ponne on tallin luottohevonen tarvittiin sitten rekihevosta, hääkyytiä, vankkuriajelua tai muuta tilattua hevostoimintaa tallilla tai tallin ulkopuolella. Ponne on luonteeltaan 10+ ja se on monipuolinen “kaikki-käy”-tyyppi. Sillä voi ajaa, hiihtoratsastaa, mennä koulua, hypätä esteitä, maastoilla yksin tai porukassa, uittaa, se toimii terapiahevosena ja ihan kaikessa, mitä vaan voi hevosen kanssa keksiä. Ponne toimii aktiivisesti Liisan kisahevosena suomenhevosluokissa. Ponne on Turkan ensimmäinen oma kasvattivarsa – ja Sadun oma silmäterä! Ponne oli 6-vuotiaiden suomenhevosten kasvattajakisan hopealla vuonna 2018.


Ponne Ypäjällä 2018

r. Äänenkantaja “Ändi”

suomenpienhevonen, s.2011 säkäk. n. 148cm taso He A, re 110cm Ändi on ihanaluonteinen nuori herrasmies. Hoidettaessa ja tarhassa herkkä ja kiltti mussukka. On ratsastettaessa herkkä, kevyt, miellyttämishaluinen,reipas ja vahvasti eteenpäin pyrkivä. Esteillä Ändillä on vahva, laadukas hyppy ja paljon kapasiteettia. Hän on varovainen jaloistaan ja ketteryys ja nopeus ovat vahvuuksia kisaradoilla.  Ändin kanssa Liisan tavoitteet ovat suokkien esteluokissa ja suomenhevosten estemestaruuksissa. Ändin kanssa tulee yleensä tunnilta hymyileviä ratsastajia!

t. Savon Vilima “Vilma”

suomenhevonen, s.2008 säkäk. n. 165cm taso He A, re 110cm Vilma on monipuolinen luottoratsu, joka toimii kaiken tasoisilla ratsastajilla. Erityisryhmien kanssa sekä maastossa hän on yksi suosituimmista ratsuista! Vilma on toiminut Liisan estekisahevosena hypäten 110 cm luokkiin asti. Vilmalla on vahva ja varovainen hyppy, jolla jokaisen kanssa on helppo opetella esteratsastuksen saloja. Vilma oli kantavana tänä vuonna moninkertaisesta suomenhevosten estemestarista Niisun Nestorista, ja terve varsa syntyi 29. toukokuuta. Vilman ensimmäinen varsa on Turkan Touko (-17).


Niisun Nestori

r.Piskon Tähti “Pisko”

suomenpienhevonen, s.2003 säkäk. n. 143cm taso He A, re 90cm Pisko on Turkan luottomies terapiaratsastuksessa! Luonteeltaan hän on nöyrä ja yhteistyöhaluinen. Pisko on monien suosikki maastossa reippauden ja luotettavuuden ansiosta. Pisko toimii tällä hetkellä terapia-, koulu-, puomi- ja maastotunneilla sekä ajossa. Esteehommat Pisko jättää mielellään osaaville ja niistä innostuville.

r. Liinin Veikko “Veikko”

suomenhevonen, s.2005 säkäk. n.150cm taso He C, re 60cm Veikko on tasainen ja varma puksuttaja ja tekeekin meillä paljon alkeis- ja lastentunteja. Veikko onkin monen suosikki juuri tasaisten askeleidensa vuoksi. Lisäksi Veikko on luotettava kärry- ja rekihevonen. Maastossa Veikko voi hieman innostua!

t. Vekjatus “Venla”

suomenhevonen s.2001 säkäk. 150cm taso HeB, re 110cm Venla on kiltti, mutta vahvaluonteinen tamma, jonka työmotivaatio ei lopu koskaan! Venlan vauhti ei hyydy, oltiin sitten koulu-, este- tai maastohommissa. Rauhallista tuntiratsua etsivälle Venla ei ole se oikea valinta! Esteillä Venla on elementeissään: hänellä on vahva ja nopea hyppy sekä tulinen laukka. Venla on aiemmin toiminut Liisan ykköskisahevosena, ollen suokkien paras estetamma sekä SM-kisoissa 5. ja 7. sijat. Venla oli tänä vuonna kantavana Valtteri Valloituksesta ja terve varsa syntyi 15. kesäkuuta.


Valtteri Valloitus

t.Silverin Tähti “Silveri”

suomenhevonen s.2003 säkä n.170cm taso HeA, re 110cm Silveri on herkkä ja rehellinen oman arvonsa tunteva tyttö. Ratsastettaessa hän on osaava, reipas ja liikkuu omalla moottorilla. Silverin selässä voi nauttia puhtaista koululiikkeistä ja vahvasta hypystä. Maastossa hän toimii vain vetohevosena innokkuudensa vuoksi. Silveri on tehnyt tallille kaksi hienoa tammavarsaa: Turkan Sirutar (-16) ja Turkan Juulia (-18). Silveri oli tänä vuonna kantavana Silvolan Hemmingistä ja varsoi 15. toukokuuta terveen varsan. Silveri edusti Turkkaa Liisan kanssa “Hevoset Kaivarissa”- tapahtumassa Helsingissä 2017, (suokkiluokassa 100 cm) sijoittuen kolmanneksi.


Silvolan Hemminki

r. Huru-Ville “Ville”

suomenhevonen, s.1997 säkäk. n. 153cm taso He A, re 90cm Ville-pappa on hyväkuntoinen ikiliikkuja ja toimii edelleenkin tuntityössä, tosin nykyisin vain koulu-ja maastotuntikäytössä. Ville on aloittelevien ratsastajien luottohevonen ja maastossa Villen seurasta nauttivat kaikki.

t. Ailan Pilkku “Aava”

suomenhevonen, s. 2009 säkäk. n. 153cm taso He C-B, re 60cm Aavan bravuurina on sosiaalipedagoginen hevostoiminta ja aloittelevien aikuisten opettaminen. Aava ei ole mikään esteratojen tähti, mutta luotettavana alkeisratsuna on löytänyt oman paikkansa tallissamme. Luonteeltaan Aava on mukava ja leppoinen.

r. Totemin Tähti “Topi”

suomenhevonen, s.2007 säkäk. n. 150cm taso HeB Topi on herkkä Suomi-poika, joka tarvitsee aikaa tutustuakseen uusiin ihmisiin. Kun luotto syntyy, hän menee vaikka puuhun. Luonteeltaan Topi on utelias, rehellinen, mutta varauksellinen eikä anna mitään ilmaiseksi. Topi tekee ainoastaan koulu- ja maastotunteja. Maastoratsastus on Topin vahvuusalue ja hän onkin hyvin tykätty maastoratsu.

r. Maijan Roco “Roco”

risteytyshevonen, s.2007 säkäk. n. 157cm taso HeA+, re 110cm Roco on yksi tallimme suosituimmista ratsuista monipuolisuuden ja ihanan luonteensa vuoksi. Roco toimii kaikilla, kaiken tasoisilla ja kaikkialla. Hän on miellyttävä ratsastaa, vetää kärryjä, toimii maastossa ja opettaa monta nuorta ja aikuista esteratsastuksen saloihin omalla varmalla otteellaan.

r. Milord “Milo”

eestinratsuponi, s.2009 säkäk. n. 150cm taso He A, re 100cm Milo on herkkä ja reipas pikkuheppa. Hän on todella suosittu kokeneempien tunneilla. Milo suorittaa helposti koulutehtävät ja nauttii esteiden tuomasta vauhdin hurmasta. Maastossa Milo on liiankin innokas, eikä ole asiakkaiden käytössä maastossa.

t. Jaffa II “Jaffa”

ruotsinpuoliverinen, s. 2000 säkäk. n. 175cm taso VaB, re 135cm Jaffa on oikea kultakimpale! Tämä iso ja herkkä tamma on osaavien ratsu ja menee niin vaikeat koulukiemurat kuin esteetkin. Jaffan selässä pääset nauttimaan ison hevosen puhtaista liikkeistä ja nöyrästä asenteesta. Hyppyhommissa tämä entinen isojen ratojen kilpuri opettaa tänä päivänä ratsastajia vahvalla osaamisellaan. Jaffa on hyvänmielen monitoimipolle, joka toimii hiihtoratsastuksessa, uittamisessa ja maastossa vetohevosena.

r. Django Tango “Danne”

puoliverinen, s.2010 säkäk. n. 170cm taso He A, re 110cm Danne on hevonen, jolla on aina pilkettä silmäkulmassa! Hän on varsinainen Mr. Herkkis, kiltti mutta omapäinen. Hän on Liisan kisahevonen, mutta käy kokeneempien tunneilla.

t. Core “Core”

oldenburginhevonen, s.2008 säkäk. n. 170cm taso He B, re 110cm Core on näyttävä ja upea tamma, Liisan kisahevonen, joka on käynyt myös kokeneempien tunneilla. Core on herkkä ratsastaa ja vaatiikin osaavamman kuskin. Core on tällä hetkellä kantavana orista Levisonn. Laskettu aika on 31.7.2019


Levisonn

t. Katin Purjetar “Kati”

suomenhevonen, s.2001 säkäk. n. 154cm taso He B, re 100cm Kati on yksi tallimme “kantaäitejä”. Satun entinen kisahevonen, herkkä ja sielukas yhden-naisen-hevonen. Kati on täysin siitoskäytössä ja oli tänä vuonna kantavana Ponuveikosta. Terve varsa syntyi 2. toukokuuta. Katin aiempia varsoja ovat Turkan Ponnetar (-12), Turkan Henrikki (-15) ja Turkan Veikka(-17).


Ponuveikko

t. Pin Rock’s Trifanova “Trifa”

suomenpuoliverinen, s.2010 säkäk.  n. 167cm taso He A, re 90cm Trifa on yksinomaan siitoskäytössä. Trifa on utelias, rehellinen ja kiltti. Trifa oli tänä vuonna kantavana oriista Levisonn ja tamman ensimmäinen varsa syntyi 25. huhtikuuta.


Levisonn

t. Germiona “Germis”

latvialainen puoliverinen, s.2008   taso He A, re 110cm Entinen suurten ratojen hyppääjä Germis on osaava koulu- sekä esteratsu.    

r. Apilan Flipperi “Flippe”

suomenhevonen, s.2005   taso He B, re 70cm

r.  Vandals “Velmu”

Lämminverinen ratsuhevonen, s. 2000, säkä 169 cm. Taso. 
 
Velmu on iso,osaava ja erittäin kiltti vanha kisakonkari. 
Toimii kaikentasoisilla ratsastajilla ja hän tekeekin kaikenlaisia tunteja.

r. Hillbilly Willy ” Wili”

Amerikkalainen lämminverinen, s. 2008, säkä – cm. Taso. 
 
Wili on jättänyt raviuran taakseen ja nauttii eläkepäivistään Turkalla. Sen verran palaa kuitenkin raviradalle, että opettaa Liisalle montéa!
 
Wili on kiltti luonteeltaan. Elementissään hän on maastossa ja toimii siellä kaikentasoisilla ratsastajilla. Toki taitavampien kanssa vauhtiakin löytyy!